Składniki:
- Por-2szt
- ser topiony-200gram
- ziemniaki-2szt
- masło-1łyżka
- cebula-1szt
- czosnek-2ząbki
- dobry rosół-5 szklanek
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
- Śmietana kremówka
- szynka w plasterkach
- grzanki
- szczypiorek
Pora pokroić w półksiężyce, ziemniaki i cebule obrac i skroić w kostkę, czosnek drobno posiekać. W Rondlu rozgrzać masło wrzucić warzywa i podsmażyć kilka minut aż warzywa lekko się skarmelizują, następnie podlać rosołem i gotować do miękkości pod koniec wrzucić serek topiony i wszystko zmiksować doprawić do smaku, na patelni rozgrzać odrobinę oleju i wrzucić pokrojoną w kostkę szynkę wrzucić w całości czosnek i wszystko mocno podsmażyć. Gotową zupę przelać na talerze i udekorować, Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz