środa, 16 października 2013

Ciasto z kremem maślanym







 Krem russel jest to podstawowy krem wykorzystywany w cukierniach jego charakterystyczny smak zawdzięczamy dzięki rumowi oraz dodaniu spirytusu, jak każde ciasto z kremem maślanym musi trochę przeleżeć aby przesiąkło wszystkimi składnikami i stało się delikatniejsze





ddddddd

Biszkopt:
Żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywną pianę , pod koniec ubijania wsypać cukier, następnie dodawać kolejno żółtka, wode oraz przesiać obie mąki wraz proszkiem do pieczenia delkiatnie wymieszać, przełożyć do formy wym 25X20 wstawić do nagrzanego piekarnika 180stopni na 30minut. Po tym czasie wyjąc ciasto i odstawić na kratce do wystudzenia
Krem:
Masło utrzeć na puch, do rondla wbić jajka oraz cukier, wstawić na ogień i podgrzać do temperatury 40stopni po tym czasie zdjąć ognia i ubijać mikserem na sztywną piane aż masa wystygnie, następnie do masła dodawać partiami masę jajeczną , pod koniec dodać kakao oraz rum delikatnie wymieszać, gotowym kremem przełożyć biszkopt i wstawić do lodówki









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz